recycling2athens.punt.nl
In de media26 maart 2012 17:38

Vijf Groningse leden van de Occupy beweging zijn maandag op zelf gefabriceerde ligfietsen vertrokken naar Athene. De groep denkt de tocht van een kleine 3000 kilometer in ruim zes weken te voltooien.

De Occupy-leden willen op 12 mei in de Griekse hoofdstad zijn om daar deel te nemen aan een internationale protestmanifestatie tegen de globalisering. De route is nog niet helemaal duidelijk: er zijn meerdere alternatieven.

Op 1 april is de groep present in Maastricht. Daar worden vervolgens grotere groepen gemaakt. Gehoopt wordt ook op een volgauto voor de bagage en een mogelijkheid om te koken.
 
Bron: Oog radio en tv

26 maart 2012, 12:58

GRONINGEN - Vijf Groningse Occupy'ers zijn maandag rond het middaguur op deels zelf gefabriceerde fietsen vertrokken naar Athene. Het vijftal verwacht na 2500 kilometer trappen op 12 mei in de Griekse hoofdstad aan te komen. Daar is die dag een internationale protestactie tegen de globalisering.

Voorbereid zijn de Groningers niet of nauwelijks, de meesten hebben ook geen paspoort bij zich. Ze zijn ter training een keer op en neer naar Nieuweschans gefietst. "We hebben zo min mogelijk gepland, als je dat wel doet, word je alleen maar zenuwachtig", zegt Athene-ganger Samson van de Broek.

Bron: DVHN
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl